Allmänt

Som namnet antyder är Skånska Kustfiskeklubben en förening som i första hand vänder sig till fritidsfiskare med intresse av kustfiske med spinn och fluga.

 

Klubben bildades 1977 av en handfull entusiaster / pionjärer och företräder för tillfället mellan 40-50 medlemmar.

Klubben hade ursprungligen sitt säte i Lund, flyttade månadsskiftet jan/feb 2002 klubblokalen till Malmö. De flesta medlemmar kommer från S/V Skåne.

 

Vi har dock ett omfattande kontaktnät som sträcker sig utanför denna del av landet.

 

Skånska Kustfiskeklubbens klubbmärke

Skånska Kustfiskeklubben

C/O Mats Brorson
Alviksvägen 11
236 33 Höllviken

Besöksadress

Ingen för tillfället. Vi letar efter lämplig lokal.

Mail adress

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Plusgiro

SKKs plusgiro är 678539-8.

Klubbens verksamhet

Verksamheten kan i grova drag delas upp inom följande områden:

 • Utflykter

 • Kvällsaktiviteter

 • Resor

 • Tävlingar

 • Informationsspridning och fisketillsyn


Utflykter

Dagsturer där vi oftast utövar traditionellt kustfiske med spinn och fluga efter i första hand havsöring men även försöker variera oss genom att söka upp nya spännande vatten och rikta in fisket after andra spännande arter som torsk, lax, abborre, gädda...

 • Helgturer med mål något intressant och "säkert" område inom rimligt bilavstånd som erbjuder annorlunda fiske än det vi har runt knuten.

 • Utflykter där vi lämnar spöet hemma för att i stället studera livet i och runt vattnet, t.ex. öringens lek på hösten.

 • Vid större intresse förekommer det att SKK fungerar som "värd" för arrangemang till för oss till mer avlägsna platser men som kräver betydligt mer omfattande insatser i form av planering. Sommaren 1998 åkte t.ex. några av oss till Alaska. Flertalet resor till Los Roques och Andamanerna har skett genom åren. För att inte tala om våra resor till nordnorge efter hälleflundror i storleken ladugårdsdörr....

 • FIsketillsyn. Flera klubbmedlemmar är fisketillsynsmän längs skånekusten

Bli medlem?

Vill du bli medlem? Isåfall, sätt in 450 Kr på vårt plusgiro(200 Kr inträdesavgift och 250 Kr årsavgift) och registrera ditt medlemskap. Medlemsskapet registrerar du på hemsidans förstasida under inloggning, eller genom att klicka på denna länk. Fyll gärna i dina intressen under "Om mig". Alternativt, skicka epost till mailadressen under våra kontaktuppgifter.


Kvällsaktiviteter

 • Film och bildvisningar från klubbutflykter o.dyl.

 • Flugbindning

 • Föredrag inom för oss intressanta områden

 • Kulinariska utflykter där vi själva står för anrättningen

 

Höje Å

SKK har även en relation till Höje ÅFVO då ett flertal av klubbens medlemmar engagerat sig sedan många år tillbaka i projektet som syftat till att restaurera ån till att omvandlas från i princip ett dike till bli ett av S/V Skånes viktigaste vatten för havsöringens reproduktion. 

Höjeå

Tävlingar

Till skillnad från många fiskeklubbar håller vi en relativt låg profil inom detta område och nöjer oss med att arrangera en årligt återkommande sammankomst öppen för allmänheten. I grunden syftar denna träff som går under namnet "Öringens Dag" till att göra PR för den silverblanka havsöringen som sportfisk och för att illustrera vår syn på detta utser vi till vinnare den som fångar den vackraste fisken enligt Fultons formel, inte nödvändigtvis den största eller den längsta...

Öringens dag

Klubbtidning

Två gånger per år får våra medlemmar den populära klubbtidningen "Mothugget" i vilken vi blandar reportage om det gågna halvårets evenemang och informerar om klubbens planerade verksamhet för det närmsta halvåret.