Puggepasta har varit en stående menypunkt på alla våra turer till Hökensås. 
Ett gott och enkelt sätt att ta vara på den fisk som vi själva har fångat. 

Börja med att filea fisken. Skär bort alla sidobenen. 
(det är enklare att skära bort än att plocka med tång, de fiskar som vi brukar fånga är stora nog ändå
Strimla fisken i 3 cm breda bitar. Man kan ersätta fisken med antingen varmrökt eller kallrökt Lax. 
(paniklösningen är som alltid när man inte får fisk, falukorv).
Bryn löken i grova bitar och lägg på fisk efterhand, spara några fina bitar till att lägga i strax innan servering.
När det väl har blivit en geggamojja av lök och fisk så häll på creme fraiche och koka upp.
När det kokar så tillsätt purjolök och chilisås, den sistnämnda gör att rätten får en snygg rosa färg.
Koka pastan.
Vänd försiktigt ner de hela fiskbitarna i såsen någon minut innan servering. 
Avsluta med att tillsätta den finhackade dillen, servera direkt.

 

Recept för 6 hungriga fiskare, motsv ca 10 normalportioner.

 

1st      Regnbåge av normal kustfiskekaliber ca-2 kg.
2 st     Gula lökar
1 l       Creme Fraiche 
1/2 dl  Snobbaketchup (Chilisås) 
1/2 st  Purjolök
1 st     Finduspaket med fryst dill (färsk går även bra).
Salt och Peppar efter behag.

1 kg Pasta tagitatelle/gnocci färsk eller torkad.

 

Snobbavariant               Garnera med hårt sockersaltade tunna skivor av fisken.

Gourmétvariant              Garnera med marinerade, knaperstekta tunna skivor av skinnet.

Campingköksvariant    Små grytor och stor hunger gör att "al dente" kan få en helt ny innebörd 
                                           (erfarenhet från 2009)

Kajsa varg variant          Tillsätt finhackad ansjovis (sillfillé) samt gouda ost. (man tager vad man haver - 2010)