Fotografering och filmning är en stor del under våra utflykter och resor. Här finns tester av den utrustning vi använder.

Efter att ha filmat med allsköns typer av kameror, fick jag en GoPro Hero 3 Black i present av min fru. Jag hade spanat länge efter en kamera som man kan använda för filmning när man fiskar själv, och GoPro har funnits där i baktanken hela tiden.

Testare: Jan Melin

 

En vattentät kamera är nödvändig när man fiskar om man inte vill kompromissa med att vada grundare, fegare och låta kameran styra hur fisket skall bedrivas. En kamera som inte klarar att förvaras i vadarjackans ytterficka är inget att ha för en kustfiskare.

Testare: Tord Andreasson

En kamera att ha med sig när man fiskar och vadar under alla slags förhållanden måste möta följande kriterier:

Testare: Mats Brorson

Efter att ha provat vanliga digitalkameror några år nu, så blev jag sugen på att börja filma lite under våra klubbturer. Samtidigt sneglade jag på vattentäta digitalkameror, och upptäckte att det fanns två vattentäta digitalkameror på marknaden. En från Panasonic, och en från Sanyo. Mitt val föll på Sanyo Xacti VPC-CA65 då den var dels billigare, men även för att den i tester hade bra stillbilder(6MP) samt att den har en till skyarna höjd antiskakfunktion. Kameran är som sagt vattentät ner till 1,5 meters djup. Jag har haft tillfälle att prova att kameran håller tätt, och det har inte varit några som helst problem.