Tänkte bara att jag skulle nämna lite om de senaste 8 årens slitvarg, mitt 9 fots Temple Fork Outfitters TIcr spö i klass 8. Ett lätt och stabilt spö som har pallat för att vara huvudspö på sju tropiska äventyr samt ett hundratal gäddflugfisketurer där emellan. Det fungerar även utmärkt till Havsöring men nu är jag så lyckligt lottad så att jag vid en tidpunkt råkade vinna ett likadant spö i klass 7 som jag föredrar för detta fiske.

 

Designen på alla TFO spön är av bästa amerikanska toppklass, Lefty Kreh är huvuddesigner. Man har inte sparat på något, om man vill ha macho-linförarringar så ligger TIcr i toppen, (Det är möjligtvis bara storasyster TIcrX som är ännu mer välutrustad på den fronten)

Temple Fork Outfitters (TFO) har på 2000 talet blivit ett av de allra största märkena i USA , snygg design till ett rimligt pris på samtliga spöserier. Dom behåller dessutom sina serier över tiden och byter inte design varje år som våra skandinaviska grossister gör. Du kan faktiskt köpa ett likadant spö som jag köpte för 8 år sedan till nästan samma pris.

Spöet har knäckts en gång, jag försökte tvinga in en urstark sommargädda långt innan den var klar för landning. Ett snabbt telefonsamtal till butiken (Salmon Fly i Köpenhamn) och jag hade en ny del inom en vecka. Detta, sju år efter inköp, TFO:s livstidsgaranti är bättre än den som Sage visar upp, och dessutom billigare. Jag betalade ca 300 kr som fraktersättning till och från Danmark. .

Tord har också använt garantin för dels skador liknande mina och dels skador orsakade av en takfläkt och det var inga problem med garantin där heller. När hans spö försvann under en resa så köpte han direkt ett likadant när han kom hem igen, ett betyg så gott som något.

Som alla saltvattensspön så är det ett ganska snabbt spö och när man har lärt sig så går det ganska lätt att även kasta i motvind, tack vare den snäva linbågen. Om man ser till priset, runt 2000 kr så är det ett fynd jämfört med andra liknande spön som kostar dubbelt och Sage/G Loomis som kostar minst tredubbelt. Dessa har dessutom krångligare och dyrare garantier.

2003-01

Detta spö är verkligen värt pengarna. Vartenda öre.

Spöet säljs av Salmon Fly i Danmark, Capricorn i Sverige samt Mistpool i Finland. Alla inom EU så kolla efter bästa erbjudande.

Mer info på: http://www.templeforkflyrods.com/

Totalbetyg(av fem möjliga)

litetklubbmarke5