Vad skall man ha dessa träbitar till? Vi har lite idéér... Redskapshandeln svämmas numera över med jerkbaits i alla möjliga former, färger och storlekar. Under denna sektion samlar vi "Do-It-Yourself" artiklar kring hur man använder dessa annars så vulgära beten. Man kan finna billiga jerkbaits i REA-lådor hos dom flesta handlarna nu för tiden.

Text och bild: Mats Brorson

Midsommarhelgen 2009 drog jag min första lax. 12,26 kilo, blank och fin. Men någon laxsnara hade jag inte, så som tur var fick jag låna av min fiskekamrat. Genast slog det oss att ett jerkbait skulle sitta som kniven i en nätfis....ehhh....sitta perfekt helt enkelt. Således fyndades en jerkbait, och en kväll pysslades det ihop en finfin laxsnara redo för de blanka kungarna.

Text och bild: Mats Brorson

Så här i juletider knåpas det en massa i stugorna runt om i landet. Själv var jag nere i fiskebutiken för lite julklappsshopping, och som vanligt svämmar butiken över med Jerkbait's i alla möjliga varanter och storlekar. Dyra som attans är dom också. Helt oanvändbara för oss som flugfiskar. Men vänta.....dom har ju faktiskt vissa egenskaper som kan vara av nytta också. Dom är långsmala och tunga.