Ytterligare en tolkning av principen att Korv Stroganoff egentligen bara är ett samlingsnamn för korvbitar i röd/rosa sås. En snabb rätt attt laga, egentligen blir korvgoulash bara lite av förädlad burkmat i och med att det ingår så många konserver.

 

 

Goulash är en ungersk nationalrätt som består av kött, lök, tomat, paprika och stora mängder paprikapulver. I övrigt verkar det inte finnas någon begränsning i vad man kan hälla i. Varianter av goulash och goulashsoppa är envanlig rätt i alla länder i sydöstra Europa. Normalt sett så används potatis för att göra rätten lite matigare men det är även OK med pasta. Chilli kan självklart användas för att få upp hettan. Kummin är en karaktärskrydda som för oss som älskar österrikisk goulashsoppa.

Munzert Chorizo från Willys har blivit lite at standardkorv på våra havsöringsläger, så också i år. Den höga kötthalten och kryddningen passar utmärkt till goulash. I år så kompletterade vi med lammkorv för att få lite lantlig touch och chiliölkorv för lite styrka.

Enkelt att tillaga, man börjar på två plattor med stekjärn och stor gryta. Hackad lök, paprika och korvtärningar bryns under tiden som man fyller grytan med ingridienser.

Börja med ett par burkar krossade tomater och buljongtärningar, sedan två burkar konserverad potatis i tärningar med spad och allt. En burk med stora vita bönor och en burk Ajvar samt en halv burk med tomatpuré, egentligen efter behag. Planen var att få i en liten burk med finhackad surkål men redan nu så började grytan bli obekvämt full, det måste ju vara plats för det stekta också. Fördelen med att steka är att man får lite yta samtidigt som både lök och paprika får lite sötare ton. Har man bråttom så går det dock att skippa stekningen och bara röra ut ingridienserna i grytan direkt. Nu har vi en bra bas att krydda upp. Efter uppkok så är det bara att vräka på paprikapulver, en kockensburk är för lite, köp gärna storpack i påse och använd hela. Kummin måste man vara lite mer försiktig med men det är gott med en klar karaktär av kummin. Precis innan servering så hälls ett tråg cocktailtomater i grytan förutsatt att dom får plats.

Recept för 5 hungriga öringfiskare. Motsv ca 10 normalportioner.

1 kg                 Smal korv i ca 1 cm tjocka bitar, blanda gärna olika sorter.
2-3 st               Gula lökar.
2 st                  Röda paprikor.
2-3 st               Vitlöksklyftor.
2-3 st burkar     Krossade tomater.
2 st  burkar       Potatis i tärningar (inkl spad)
1 burk              Stora vita bönor (inkl spad)
1 burk              Ajvar. 
1 burk              Surkål.
1/2 burk           Tomatpuré.
50-70 gram       Paprikapulver.
1 Tråg.             Copcktailtomater.

Kummin, cayennepeppar och Chilisås(snobbaketchup) efter behag.

Goulash