Börja med att blanda kryddblandningen i en plastpåse, man kan gärna variera med att tillsätta andra kryddor som kanel, ingefära och curry. 
Tärna falukorven och stoppa i tärningarna i plastpåsen, skaka om tills korven är helt täckt av kryddor. Lägg tärningarna i en braspanna med lite smör och stek i ugn på ca 200 grader i en halvtimme , rör om då och då.  Sockret karamelliseras och stabiliserar kryddblandningen. Spara resten av kryddblandningen till såsen.
Bryn löken och vitlöken i grova bitar och fyll upp med matlagningsgrädde, tomat, ajvar, hönsbuljong, chilisås samt lagom mycket av kryddblandningen.  Riv försiktigt ner det yttersta gröna skalet av limefrukterna och tillsätt även saften. Koka ihop och red av. Rör ner dom sotade korvtärningarna och ananasklyftor strax innan servering. Färsk koriander passar utmärkt som garnering på toppen. En bra och annorlunda tradition är att tillsätta 1 st köttbulle, den som får denna, får det ärofyllda uppdraget att ta hand om disken. 

 

Recept för 10 hungriga fiskare, motsv ca 20 normalportioner.

Kryddblandning
(3 delar paprikapulver, 2 delar vitlökspulver, 1 del spiskummin, 1 del salt, 1 del kardemumma 1 del strösocker samt peppar och chili efter behag)

1,6 kg Falukorv, motsvaras av 2 st normala ringar.
 
2 st Gula lökar.
3-4 vitlöksklyftor.
1,5 l Matlagningsgrädde 
1 burk Ananas i klyftor.
1/2 burk Ajvar.

1 dl Tomatpuré. 
1 dl Kinaketchup (Thai sweet chili) 
2 st Limefrukter. 
2 st hönsbuljongtärningar.
1 knippe färsk Koriander om så behagas.