Vi gör regelbundna utflykter till diverse resmål på kvällar och helger.

Så här på hösten kan det vara skönt med lite omväxling i fisket. Havsöringen är tillåten att fiska i Danmark så Christopher på Flyfish4Fun.se föreslog en endagstur till Mön. Vi hade tur med vädret, det hade blåst kraftigt ett par dar men nu hade lugnat ner sig, extremt lågt vatten kunde dock sätta käppar i hjulet.

Christopher hade ett par kontakter som hade gett oss den grundläggande kunskapen om hur vi skulle hitta fram till vattnet. Det finns även bra beskrivning av fiskeplatserna på ifish.dk.
Två timmars bekväm bilresa innan vi var framme vid Liselunds slott, ett känt ställe eftersom det finns en stig med trappa som kan ta oss ner till en dramatisk kuststräcka.Mön

Väl nere vid vattnet så var det tyvärr så att de föregående dagarnas hårda väder hade fått kalk och lera att blanda sig med vattnet i något som mest liknade lervälling. Nu var det sikt på 2-3 dm och det borde inte ställa till det alltför mycket så vi beslutade oss att prova.PA080008 1280x6991

Dramatisk natur med träd som ramlat ner från de eroderade slänterna.Ett par timmars fiske som mer liknade upptäcksfärd gav tyvärr inget alls.

Vi hade fler tips och drog vidare mot Ålebaek som låg en halvmil mot mindre vilt vatten.
Här var det mer lera som styrde landskapet. Siktdjupet var perfekt med svårighet att se tårna om man var utvadad på koddadjup.

Vi hittade en udde som såg spännande ut och det fanns även andra fiskare här. En hemmagjord hamburgare till lunch och dags att fiska. Det var trögt och dom andra fiskarna hade inte fått något alls. Vi drog oss längre ut mot udden och plötsligt så har Christopher på dagens första fisk.

PA080042 1280x7201Inte alltför stor men dock, dagens första och plötsligt hade vi lyckats med ett av målen för våran utflykt.

Jag fortsatte att fiska på udden och snart hade även jag fisk. Inte heller den ett större monster men dock en fin fisk.

Christopher hinner att tappa en riktigt grann fisk på lång lina innan det var dags att dra hemåt.

Trötta och väldigt sugna på att komma tillbaks så fort som möjligt. Några dagar innan oss så hade norrmännen på Saltflue.com varit där i lite mer gynnsamma förhållanden och dom hade haft ett riktigt superfiske, kolla in deras video och dagbok på hemsidan. Det finns tillgång till B&B så varför inte en långhelg.

Bornholm 27-30 april 2007.

Den årliga vårturen efter havsöring gick denna gång till den gemytliga ön Bornholm. Vi var 4 man som möttes upp hos Tord för vidare bilfärd söderut. Eftersom vi alla kom från jobbet så passade en middag på båten bra. Det är aldrig fel med dansk spättfilé med remoulade och en kall pilsner.

Det har varit sparsamt med utflykter till Bornholm på senare år men här kommer några reportage från klubbens utflykter till "Östersjöns pärla".

Kortfattat om fiske på Bornholm:

Man fiskar med vadarbyxor på samma sätt som på den Skånska kusten, ganska svårvadat eftersom man ofta fiskar på kalkstensavsatser.  Fördelen med en ö är att man alltid hittar bra förhållanden avseende vind, vågor vattengrumlighet mm.

Det var Ola Nilsson som fick oss att tänka på Vänneån, han hade rapporterat ett bra fiske året innan och vår nyfikenhet var född. Vänneån var populär och känd för länge sedan men försurningen satte definitivt stopp för det bra fisket. Det är först på senare år som ett omfattande kalkningsprogram har fått ån att blomstra upp igen. Sagt och gjort, intresset var ganska stort. Tord, Anders och Jonas körde i en bil, Ola J från Malmö i en annan. Jag själv kom på motorcykel från Björka, det var lite blött på vägen men väl framme så sprack det upp och det artade sig till en fin dag.

Fiske i Snapphanebygd

Efter att deltagarlistan hade satt sig bestämde  vi oss för att förlägga turen till Gustavsfors vid  Helge Å i Småland. ”Vi” kom att bestå av  Janne, Thomas Strisdberg m. familj samt  undertecknad.  

Klubben har under en lång tid haft sociala turer till något regnbågsvatten. Det som från början var "sensommarfest" har nu utvecklats till "familjedag", ett evenemang där fisket får stå tillbaks för familj och umgänge. 

Så var det äntligen dags att återkomma till platsen för en av 2004 års häftigaste utflykter. Jag hade räknat med mycket större uppslutning men dom flesta verkade ha missat att boka in dagen i sin kalender. Det hela slutade med att vi var två man som kom i väg, Anders Johansson och jag. Vi köpte kort i Hinneryd av den danske lanthandlaren innan vi körde ner till Det var en lång väg till bilen och jag hade lovat min danska jobbarkompis, Lone att besöka hennes stuga som låg ca en mil bort. Arne och Anders drog till Nore rastplatsen vid den lilla orten Boshitt. 

ABU muséet

Trots goda intentioner hade vi ”som vanligt” glömt  februarilovet och lagt denna tur så att många  intresserade medlemmar missade den.  Vi var dock slutligen 4 pers som samlades på  parkeringen utanför ABU fabriken. Jag hade hämtat  Jonas Ahlbin i Kristanstad. Kenneth och Ann hade inte lika långt att köra, dom är ju ortsbor. Ann har bott i Svängsta större delen av sitt vuxna liv och hon hade aldrig varit på museet tidigare.  

Kustfiske efter Gädda tillhör klubbens kärnverksamheter och vi har valt att inte lägga ut reportage till allmänheten eftersom vi då indirekt kan råka avslöja interna "hemligheter" gällande fiskeplatser etc. Vi rekommenderar vårt fotogalleri för att få ett smakprov på denna klubbverksamhet. Om detta skulle väcka ert intresse så fyll gärna i en intresseanmälan för att gå med i klubben.

Med bokningsvårigheterna för Bondemölla i färskt minne så gick vi ut med en kraftig uppmaning om bindande anmälan till Trollemöllafisket. Ganska snabbt hade vi lyckats fylla dom 12 stipulerade platserna. Det hade gått rykten om att Jörgen hade rensat bägge dammarna med grävskopa så det var hyfsade framtidsutsikter.

Här samlar vi ett antal artiklar ur vår klubbtidning, "Mothugget". Det är en blandning av nostalgi och viljan att visa klubbens olika ansikten.

Kustfiske efter Havsöring tillhör klubbens kärnverksamheter och vi har valt att inte lägga ut reportage till allmänheten eftersom vi då indirekt kan råka avslöja interna "hemligheter" gällande fiskeplatser etc. Vi rekommenderar vårt fotogalleri för att få ett smakprov på denna klubbverksamhet. Om detta skulle väcka ert intresse så fyll gärna i en intresseanmälan för att gå med i klubben. 

Jonas Ahlbin hade lovat att visa sin barndoms hemmavatten och vi hade stämt träff vid affären i Gärds Köpinge. Det var Robban W, Tord A och jag som hade nappat på idén om ett annorlunda å-fiske. Efter att ha köpt kort så tog vi oss till en idrottsplats, strax utan för samhället. Det verkade vara lite av ett centrum för friluftsaktiviteten i området, förutom ett imponerande Boule-stadion så fanns det informationstavlor och gångstigar.

Mörrumsån är en fantastiskt vacker å som klubben besökt många gånger genom åren. Här finner du lite från våra turer till denna idyll.

Videokvällar - Vi samlas ett par gånger per år, hemma hos någon för att titta på dom senaste och bästa fiskevideorna.

Bildvisning - Semesterbilder och bilder från fisketurer, i den digitala världen har nästan alla bilder att visa.

Flugbindning - Vi träffas för att binda allt från torrflugor i stl 20 till gäddflugor i stl 3/0 6/0.

Öringfiske på Gotland Maj 2002.

Dag 1

Funderar på helgens kommande äventyr strax innan färjans avgång. Efter en arbetsdag, bilfärd från Malmö och en skrämmande kebabupplevelse på ett hak i Oskarshamn ligger vi nu i våra sovsäckar däckade på däck 9.

Nostalgireportage från havsöringsfiske på Öland. Vi har faktiskt varit på G några gånger under senare år men orkan, snöstorm och sjukdom har satt käppar i hjulet. Helt klart är att vi inom kort gör en ny satsning.

Fisketillsyn

Om uppdraget

SKK har för närvarande tre medlemmar som har Skånekusten som bevakningsområde. För att bli fisketillsyningsman måste man gå igenom en speciell utbildning, det går regelbundet nya kurser och vi ser gärna att fler medlemmar tar på sig ansvaret som bevakare på kusten.

Underkategorier

Varje år arrangerar klubben en familjedag för våra medlemmar där vi samlas i Bondemölla för allmänt trivsel och fiske. Lunchgrillningen är en höjdpunkt, och barnens glädje av att få prova på fiske i vacker miljö går inte att ta miste på.

Klubben har under ett stort antal år haft en tradition att åka på höstläger till Hökensås. Efter en paus på några år så är vi igång igen. Kombinationen med fiske i Tidan vid Baltak gör att varje tur blir en välbehövlig minisemester.  De artiklar som publiceras här är mest för att skapa nostalgivibbar för oss som var med.
havsjon