Torkat kött har alltid varit favoritkäk på fisketurerna. Det finns många varianter, mest känt är väl "Beef jerky" eller torkat renkött. Ett billigare och minst lika bra alternativ är att torka sitt eget kött. Kassler har en lagom blandning av rökt och salt, den  finns dessutom ofta på extrapris. Receptet är enkelt

Skär bort synligt fett från kasslern, inte för att fettet är skadligt utan för att det inte torkar på samma sätt som resten av köttet. (Fett sitter normalt bara i ytterkanten.) 
Strimla köttet  i strimlor, ca 1 cm tjocka eller skär chips som är en halv cm tjocka, ju tunnare desto snabbare torkning. 

Lägg ut  bitarna på ett ugnsgaller och torka i ugn (helst varmluftsugn) 50 grader tills bitarna känns helt torra. Normalt 3-4 timmar.

Förvara de torkade bitarna i en lufttät förpackning. Rätt förvarat så håller de torkade bitarna i flera månader. Bitarna kan tuggas direkt som snacks eller användas i matlagningen, då bör bitarna blötläggas någon timme innan.