Dags för en riktig höjdare med rötter i tiden innan köttfärssåsens svenska invasion. Det var så här som jag lärde mig äta spagetti på 60-talet.

Falukorven skåras på tvären, dock inte helt igenom. Löken och paprikan hackas/klyftas och läggs i botten på pannan. Korven läggs hel ovapå och skårorna fylls med hackad lök/paprika. Salta och peppra innan man först lägger rikligt med ketchup och sedan rikligt med riven ost ovanpå hela anrättningen. Avsluta med att fylla upp med mjölk så att den täcker halva falukorven. Man kan justera styrkan med antingen snobbaketchup(Chilisås) eller någon riktig chilisås av Tabascotyp om man vil

In i ugnen och grädda i 200C tills man fått en fin stekyta, ca 30-45 minuter. Tag gärna ut och ös korven ett par gånger under tiden.

Servera med helt vanlig gammal hederlig torr-spagetti, funkar i nödfall även med modern färskpasta.

 Recept för 10 st vrålhungriga fiskare.

2 st Falukorvar (2x800 g)

2 st Stora lökar.

2 st Röda paprikor.

400 g Riven ost.

en massa Ketchup

1 l Gammaldags mjölk.

ev Snobbaketchup eller Tabasco.

Salt och Peppar.

minst 1 kg Spagetti.

Havande Falukorven 26