Exotiska korvar i kryddig sås med rökt chili (Chipotle).
Börja med att bryna löken i grova bitar. Skär upp korven i slantar och bryn även den. Lägg de brynta ingridienserna i pannan tillsammans med buljongtärningar och grädden. Tillsätt tomat, chili, såser mm och krydda upp till behaglig styrka och smak. Koka upp och red av. Rör ner cocktailtomater stax innan servering utan att dom får koka. En bra och ny tradition är att tillsätta 1 st köttbulle, den som får denna, får det ärofyllda uppdraget att ta hand om disken. Slutligen finstrimla salami och fräs till knaprig konsistens. använd på toppen till garnering.
Recept för 5 hungriga fiskare, motsv ca 10 normalportioner.
8-10 st tjocka korvar av "svensk typ" men med exotiska kryddningar, Bratwurst, Kabanoss, Sremska och Barbacoa. (Alla från Willys men Scans "krångliga namn", "Lambada hot", Choritzo etc fungerar säkert lika bra.)
2 st Gula lökar
1 l Matlagningsgrädde
100 g Salami, skivad
Chipotle pasta (Santa Maria) efter behag
1 burk krossade tomater.
1/2 burk Ajvar.
1 dl Snobbaketchup (Chilisås)
1 dl Kinaketchup (Thai sweet chili)
1 st Purjolök
2 st Hönsbuljongtärningar.
1 ask Cocktailtomater
1 st Köttbulle(Mamma scan etc).
Curry, Paprikapulver, Ingefära, Salt och Vitpeppar efter behag.