Årets fiskeresa till Los Roques i Venezuela bjöd på en kulinarisk fullträff.
När vi som vanligt pustade ut på baren "Bora la mar" efter en dags hårt fiske så ställde plötsligt Martha fram en liten skål med dessa gudomligt goda popcorn. Kvällen efter så beställde vi popcorn först och drinkar sedan. I slutet på veckan så hade Marta blivit en riktigt god vän och vi fick popcorn i överflöd. Receptet är enkelt.

 

Poppa popcorn som vanligt, det går säkert bra med micropop. 
Kör olivolja, vitlöksklyftor och persilja i en mixer eller mixa med stavmixer. 
Droppa på vitlöksröran samtidigt som du rör ner salt i popcornen.
Färdigt att servera, smakar bäst nypoppat..
Recept nedan.

Enkeldos, körs med stavmixer.
En skvätt   Olivolja. 
1 st           Vitlöksklyfta.
1 kvist       Persilja.
1 Skål       Popcorn.

Martas proffsrecept, körs i mixer, räcker en vecka.
2 dl Olivolja.

10 st Vitlöksklyftor.
1 knippe Persilja.
Popcorn i massor

Bora la Mar är en trevlig posada och bar som ligger vid stranden mitt i byn. 
Maten verkar helt OK och utsikten från baren är bästa möjliga. 
Vi har inte bott där men standarden verkar vara samma som alla andra posador, ett rum, frukost och kvällsmat.