Det var länge osäkert om vi skulle kunna boka plats, när man ringde så fick vi beskedet att allt var fullbokat. Av en slump så råkade jag läsa en bokningslista på CeLa sportfiske när jag var där i ett annat ärende. På den hade redan någon annan bokat 5 platser på bra tid,

 

Jag tänkte att om han kan såkan också jag. Sagt och gjort jag bokade och betalade dom resterande 8 platserna för söndagen den 12sept. Ganska snart hade jag nästan fullbokat.

 

 

Kl 20:00 hade vi bestämt träff på parkeringen, det var Finn, Kent L, Martin, Christer Lööv, Bengt Andersson, Stefan Nordh och jag.

September är normalt ingen bra tid för kvällsaktiviteter utomhus men nu hade vi en osannolik tur, det var högsommarvärme. Vi hade vissa problem med att få glöd på grillen men efter ett tag så var det dags att lägga på dom marinerade brasilianska entrecôterna. Som tur var så var dets å pass mörkt när det var dags för att äta så att ingen kunde se om dom var färdiggrillade eller ej. Hur som haver så blev det väldigt gott och vi lät oss väl smaka. Valdi Puhv kom på besök och var även han fascinerad at det varma vädret. Efter ett tag så drog vi oss inomhus för den traditionella bildspaningen.

spaning

Traditionell bildspaning på kvällen.

Kvällen blev sen och det var inte alla som kunde hålla Stefans tempo när han började förbereda fisket tidigt nästa morgon.En efter en så kom vi upp men Kent och Martin envisades med att ta sovmorgon. CeLa-Lasse , Dan och andra utbölingar anlände under morgonens lopp.

Fisket började kl 08:00 och direkt så hade jag kontakt med fisk. En abborre hade tagit min muddler. I övrigt så var det ganska trögt och det var väl först efter en halvtimme som det kom i gång på allvar.

borre

Dagens första fisk, en abborre.

Ett par av grabbarna hade riktigt bra fiske i övre dammen.Fram till middag så hade nog alla fått fisk.Vi hann med en trevlig lunch i det fria innan det började regna på allvar, det kom ett antal ganska kraftiga regnskurar, samtidigt som det blåste upp. Finn var först att åka hem oc hvi var väl alla på väg att ge upp. Fisket fortsatte vara bra men man blir lätt mätt efter ett antal fångade fiskar. Mellan tvår egnskurar så dök Malte med fru upp, dom bor ju i Hörby så det passade bra att hälsa på. Under tiden som vi snackade så fick jag på en fisk och Malte erbjöd sig att köpa den eftersom det skulle bli en fin middag. Han trodde att den skulle väga ca 1,5 kg men det visade sig att det var närmare 3 kg. Efter ett tag så var det dags att tänka på refrängen och jag tror att alla var nöjda med årets tur.

malte

Malte och Birgitta kollar in sin ”fångst”

Vid ordbehandlaren, Jan Melin.