Skånska Kustfiskeklubben hälsar dig välkommen till vår hemsida! Klubben består av ett gäng entusiaster från Skåne, Blekinge, Småland med flera landskap. Givetvis tillbringar dom flesta av oss en hel del tid vid någon laxälv, insjö eller öppet hav, men den mesta tiden läggs vid dom skånska kusterna på jakt efter öring, gädda, multe mm.

På vår hemsida finner du allt en kustfiskare behöver såsom artiklar kring kustfiske, utrustningstester väder mm. Inte minst finns det massvis med trevliga bilder och resereportage att bläddra igenom. Vår fiskeblogg uppdateras kontinuerligt medan vi är ute och fiskar. Vi vill också passa på att nämna vår årliga tävling "Öringens Dag", Normalt så avhålls den på den första påskfria lördagen i April. 2017 är datum satt till Lördag 1 April.

Andra saker som är av yttersta vikt för oss kustfiskare är givetvis de regler och bestämmelser som finns. Under avsnittet 'Kustfiske' har vi lagt upp länkar till Länsstyrelsens hemsida där du finner karta med zoomfunktionalitet över fredningsområden och information om fredningsområden kring de skånska åarna. Betänk att det finns naturreservat och naturvårdsområden som har beträdningsförbud delar av, eller hela året. Dessa områden är inte nödvändigtvis utmärkta på länsstyrelsens kartor över fredningsområden. I klubben har vi medlemmar som verkar som fisketillsynsmän, med uppdrag att bevaka och informera kring fisket längs våra kuster.

Så här på hösten kan det vara skönt med lite omväxling i fisket. Havsöringen är tillåten att fiska i Danmark så Christopher på Flyfish4Fun.se föreslog en endagstur till Mön. Vi hade tur med vädret, det hade blåst kraftigt ett par dar men nu hade lugnat ner sig, extremt lågt vatten kunde dock sätta käppar i hjulet.

Christopher hade ett par kontakter som hade gett oss den grundläggande kunskapen om hur vi skulle hitta fram till vattnet. Det finns även bra beskrivning av fiskeplatserna på ifish.dk.
Två timmars bekväm bilresa innan vi var framme vid Liselunds slott, ett känt ställe eftersom det finns en stig med trappa som kan ta oss ner till en dramatisk kuststräcka.

Väl nere vid vattnet så var det tyvärr så att de föregående dagarnas hårda väder hade fått kalk och lera att blanda sig med vattnet i något som mest liknade lervälling. Nu var det sikt på 2-3 dm och det borde inte ställa till det alltför mycket så vi beslutade oss att prova.

Dramatisk natur med träd som ramlat ner från de eroderade slänterna.Ett par timmars fiske som mer liknade upptäcksfärd gav tyvärr inget alls.

Vi hade fler tips och drog vidare mot Ålebaek som låg en halvmil mot mindre vilt vatten.
Här var det mer lera som styrde landskapet. Siktdjupet var perfekt med svårighet att se tårna om man var utvadad på koddadjup.

Vi hittade en udde som såg spännande ut och det fanns även andra fiskare här. En hemmagjord hamburgare till lunch och dags att fiska. Det var trögt och dom andra fiskarna hade inte fått något alls. Vi drog oss längre ut mot udden och plötsligt så har Christopher på dagens första fisk.

video

Inte alltför stor men dock, dagens första och plötsligt hade vi lyckats med ett av målen för våran utflykt.

Jag fortsatte att fiska på udden och snart hade även jag fisk. Inte heller den ett större monster men dock en fin fisk.

Christopher hinner att tappa en riktigt grann fisk på lång lina innan det var dags att dra hemåt.

Trötta och väldigt sugna på att komma tillbaks så fort som möjligt. Några dagar innan oss så hade norrmännen på Saltflue.com varit där i lite mer gynnsamma förhållanden och dom hade haft ett riktigt superfiske, kolla in deras video och dagbok på hemsidan. Det finns tillgång till B&B så varför inte en långhelg.

Nu var det dags för att använda riktig korv, Munzert Chorizo från Willys, 95% kött.
Fantastisk korv som funkar grillad(Hökensås), kokt(Öringens dag) eller rå (Ölkorv) Numera också suverän i en Korv Stroganoff.

Börja med att bryna löken i grova bitar. Skär upp korven i slantar och bryn även den. Lägg de brynta ingridienserna i en gryta tillsammans med buljongtärningar och grädden. Tillsätt tomatpuré strimlad chilipeppar och AYAM brand chilisås till behaglig styrka och smak. Koka upp och red av.
Rikligt med mild curry och ett strimlat äpple tillsätts strax innan servering.
Strimlad chilifrukt till garnering.

Underkategorier

Här finner ni information om de aktiviteter vi ägnar oss åt inom klubben.